Vergoeding

Logopedie wordt vergoed uit de basisverzekering. Toch kan het zijn dat u (een gedeelte van) de kosten zelf moet betalen.
Behandeling van  tweedetaalproblematiek valt bijvoorbeeld niet onder de vergoeding van de zorgverzekering.
Voor dyslexie kan een kind recht hebben op vergoede zorg door de gemeente. Zie https://dyslexiecentraal.nl/ouders/wie-betaalt-het-onderzoek-en-de-behandeling-van-dyslexie

Twee van de vier praktijken werken deels of geheel contractvrij. Dit betekent dat met meerdere zorgverzekeraars geen contracten getekend zijn, omdat de betreffende praktijken het niet eens zijn met de werkwijze en financiering van de betreffende zorgverzekeraars.

Indien uw logopedist geen contract heeft met uw zorgverzekering geldt het volgende:

  • Heeft u een naturapolis? Dan zult u een gedeelte van de behandeling zelf moeten betalen als er geen contract met uw verzekeraar is.
  • Heeft u een restitutiepolis? Dan wordt een groot gedeelte of 100% vergoed.

Bij de praktijken die (deels) contractvrij werken, kunt u meestal sneller terecht dan bij de gecontracteerde praktijken. Kinderen t/m groep 1/2 behandelen wij in principe onder schooltijd.

De verschillende praktijken hebben ieder hun eigen specialisaties. Wij zorgen ervoor dat u bij de logopedist terecht komt die u het beste kan helpen met uw specifieke problemen.

José Belleman

Heemskerkerweg 191
1945 TG Beverwijk

Karin Sitters

Heemskerkerweg 191
1945 TG Beverwijk

Martine Meilink

Beatrixlaan 4 (Prinsenhof)
1947 HS Beverwijk

Angélique Dreijer

Steenhouwerskwartier 29
1967 KD Heemskerk

Bregje Hollanders

Pieter Acker 34
1965 ST Heemskerk

Centraal telefoonnummer

06 33 797 757


Copyright © 2020 IJmond-Noord